2. liga mladších dorostenek 23/24 20. kolo
neděle
21. 04.
10:00
DHK Baník Most B
DHK Pardubice
1. liga ženy 23/24 20. kolo
neděle
21. 04.
10:00
DHK Baník Most B
LIONS Hostivice
1. liga mladších dorostenek 23/24 20. kolo
neděle
21. 04.
14:00
DHK Baník Most A
Handball club Zlín, z.s.
1. liga starších dorostenek 23/24 20. kolo
neděle
21. 04.
16:00
DHK Baník Most
Handball club Zlín, z.s.
1. liga mladších dorostenek 23/24 21. kolo
neděle
28. 04.
14:00
DHK Baník Most A
Sokol Písek
1. liga starších dorostenek 23/24 21. kolo
neděle
28. 04.
16:00
DHK Baník Most
Sokol Písek

Aktuálně

K posledním zápasu základní části MOL ligy jedou Černí andělé do Dunajské Stredy

K zápasu posledního kola základní části MOL ligy vyrazí mostečtí Černí andělé do Dunajské Stredy. Utkání druhého s třetím týmem tabulky už na konečné pořadí v soutěži nebude mít vliv, přesto by se mělo jednat o velmi atraktivní souboj.

 

Protože jsme remizovali v posledním domácím střetnutí s Pískem, nemáme už šanci hrát o zisk druhé příčky v tabulce MOL liogy, přesto toto utkání pro nás má stejný význam jako všechna ostatní. Navíc jsme s Dunajskou Stredou v prvním vzájemném měření sil na domácí půdě ztratili v poslední vteřině bod a remizovali, takže máme co napravovat. Chceme v posledním zápase základní části udělat maximum pro výhru, a přestože nás čeká poměrně dlouhá pauza před play-off, chceme toto utkání brát i jako přípravu a vstup do vyřazovacích bojů o český titul,“ vysvětlil trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

V uplynulém týdnu mostecké házenkářky nehrály, přesto se jejich příprava nezastavila. Trénovalo se denně, ve standardním režimu bez úlev, pouze ženský prvoligový tým nastoupil v neděli k utkání proti SKUP Olomouc a zvítězil 45:32. V tomto týdnu už zase A tým naplno trénuje na poslední MOL ligový zápas a rýsuje se už i sestava, která by v Dunajské Stredě měla nastoupit. „Byl jsem s prvoligovým týmem v Olomouci a výkony některých hráček se mi líbily, takže je možné, že se objeví i v nadcházejícícm zápase MOL ligy. Dá se předpokládat, že k nějakým změnám v sestavě oproti poslednímu domácímu utkání dojde, konkrétní rozhodnutí ale padně až na konci týdne,“ doplnil trenér.  

Zápas mezi HC DAC Dunajská Streda a DHK Baník Most se hraje v sobotu 30. března od 18:00 hodin. Zápas bude živě vysílán na slovenských kanálech RTVS Šport a Nike TV. 

Jan Pimper
2024-03-27
více ...
O víkendu proti západočeským týmům všechna družstva Černých andělů naplno bodovala

Všechny dorostenecké týmy Černých andělů, stejně jako prvoligové družstvo žen, o víkendu na domácí palubovce bodovaly. Druholigový tým mladších dorostenek a ženský B tým se postavily proti hráčkám Hvězdy Cheb, prvoligové mladší a starší dorostenky měřily síly s házenkářkami Kynžvartu.

 

DHK Baník Most B – HC Hvězda Cheb 29:18 (12:9)

Jako první vyběhly na palubovku mostecké sportovní haly druholigové mladší dorostenky. Úvod utkání byl opatrnější a žádný z týmů si nedokázal vytvořit potřebný náskok. Až v patnácté minutě se domácím hráčkám povedlo tříbrankovou sérií strhnout vedení na svou stranu a vytvořit si čtyřbrankový náskok, který sice soupeřky z Chebu ještě zkorigovaly, ale Černí andělé si udrželi poločasové tříbrankové vedení. Ve druhé půli už se domácímu týmu dařilo lépe, a zatímco chebské házenkářky v první desetiminutovce skórovaly pouze dvakrát, hráčky Baníku svůj náskok stále navyšovaly a ve 47. minutě už byl rozdíl ve skóre dvouciferný. Vedení už si Černí andělé vzít nenechali a dotáhli zápas do úspěšného konce.

B tým nevstoupil do zápasu vůbec dobře, dělali jsme od začátku spoustu technických chyb a neproměňovali šance. Cheb přijel s minimem hráček, přesto jsme je nebyli v první půli schopni uběhat. Naštěstí do druhé půle jsme vstoupili úplně jinak, s aktivnější obranou a méně technickými chybami, i když na můj vkus jich bylo stále poměrně dost. Chebu postupně došly síly, my jsme přestali dělat chyby a začali se dostávat na brankoviště, jak jsme potřebovali a nakonec jsme utkání dotáhli do vítězného konce,“ komentoval po utkání trenér B týmu mladších dorostenek Pavel Chotěborský.

 

Sestava a branky DHK Baník Most B:  Vendula Gallikova 3, Zuzana Marková 1, Amálie Sedláková 3, Lucie Parthová 3, Kateřina Mayerová 3, Aneta Hrabánková, Karolína Blínová, Hana Dolečková, Nelly Trégrová, Anna Martinková, Nikola Štefancová 9, Nela Brátová 6/2, Michaela Bartásková, Pavla Kohútová 1.

 

DHK Baník Most B – HC Hvězda Cheb 30:16 (13:10)

Proti soupeřkám z Chebu se postavily také prvoligové ženy, kterým ovšem naprosto nevyšel úvod utkání, ve kterém po necelých deseti minutách prohrávaly o tři branky. Obrat nastal až v poslední desetiminutovce první půle, kterou Černí andělé ovládli a začali na hřišti dominovat. Druhý poločas už byl výrazně v režii domácích, Západočeškám se v něm podařilo skórovat už jen šestkrát, mostecký tým definitivně srazil soupeřky opět v poslední čtvrthodině, když mezi 48. a 55. minutou skóroval sedmkrát v řadě.   

První patnáctiminutovka byla z naší strany velmi špatná, skórovali jsme pouze dvakrát, naštěstí i s pomocí brankářky jsme dostali jen pět branek, takže nám soupeř tolik neutekl. Ve druhé patnáctiminutovce se naše hra zlepšila, začali jsme branky dávat a stále jich mnoho nedostávali. Ve druhé půli se vše zcela otočilo ve chvíli, když jsme začali hrát hru, kterou jsme chtěli. Zrychlili jsme, Chebu došly síly a díky tomu jsme nakonec uspěli,“  uvedl po zápase Pavel Chotěborský, tentokrát v roli asistenta trenéra na lavičce ženského B týmu.  

 

Sestava a branky DHK Baník Most B : Markéta Růžková, Markéta Mrvišová 1, Kamila Skácelová, Ema Veselovská 9/2, Justýna Janderová, Petra Hanzelková, Michaela Vokušová, Valentina Schüllerová 6/1, Adéla Protivová 4, Tereza Eksteinová 1, Anna Chaloupková 1, Anna Marková, Hana Mučková, Sofie Behenská 4, Barbora Kroftová 3, Veronika Mikulášková 1.

 

DHK Baník Most – Házená Kynžvart 40:35 (17:12)

Druhou část sobotního házenkářského dne v mostecké sportovní hale obstaraly zápasy mosteckých hráček proti soupeřkám z Kynžvartu. Jako první se proti sobě postavily prvoligové starší dorostenky. Lépe do zápasu vstoupili Černí andělé, kteří si během prvních deseti minut vypracovali šestibrankové vedení a náskok si udržovali až do konce první třicetiminutovky. Druhá půle byla bohatá na góly, ale domácí hráčky udržely náskok a zápas dovedly do vítězného konce.

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Julie Burešová, Eliška Havlíčková 1, Adéla Brabcová 6, Karolína Blínová, Adéla Masopustová, Karolína Mocková 2, Justýna Janderová 4, Sára Nedvědová, Michaela Vokušová, Eliška Řádová 2, Pavlína Malantuková, Anna Chaloupková 8, Anna Marková 6, Daniela Hamalová 1, Tereza Buriánková 2, Tereza Pazderová 8/3.

 

DHK Baník Most – Házená Kynžvart 45:31 (24:19)

Šestasedmdesát branek viděli fanoušci v zápase první ligy mladších dorostenek mezi mosteckými Černými anděly a házenkářkami Kynžvartu. Mírně lepší vstup do utkání měly domácí hráčky, ale Kynžvart se stále udržoval na dostřel a po čtvrthodině hry srovnal skóre. Také díky aktivnímu pressingu se pak mosteckým hráčkám podařilo soupeřkám odskočit a vytvořit si náskok, který udržely až do konce první půle. Ve druhém poločase se domácí tým snažil udržovat hru ve vysokém tempu a podařilo se mu svůj náskok ještě navýšit a nakonec soupeře přehrát o 14 branek.

Začátek zápasu byl poměrně vyrovnaný, ale zhruba patnáct minut před koncem první půle jsme přešli do celoplošného pressingu, tam jsme vývoj utkání otočili. Už jsme tuto variantu trénovali a chtěli jsme si to vyzkoušet i v utkání a byl jsem celkem spokojený, jak se nám to povedlo. Ve druhé půli už byl soupeř trochu unavený a my se snažili jet stále ve vysokém tempu. Mohli jsme těžit z toho, že máme širší lavičku a obstáli jsme kondičně, i když je třeba říct, že Kynžvart odehrál kvalitní utkání. My se pořád snažíme držet si pozici v tabulce. O nadcházejícím víkendu jedeme do Plzně, což je jediný tým, který nás letos porazil a pokusíme se jim to vrátit,“ vysvětlil trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš.

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Kateřina Antlová, Adéla Míšanková 4, Eliška Havlíčková 2, Amálie Sedláková, Lucie Parthová 3, Gabriela Pešková 3/1, Aneta Hrabánková 1, Karolína Blínová, Adéla Masopustová 8, Hana Dolečková, Anna Martinková, Sára Nedvědová 8/3, Nela Brátová 3, Amálie Protivová 2, Karolína Koldová 7, Vendula Adamcová 4.

 

Starší dorostenky v dalším kole první ligy nastoupí už ve čtvrtek 21. března v západočeské metropoli proti týmu DHC Plzeň, prvoligové i druholigové mladší dorostenky se na západ Čech proti soupeřkám ze stejného týmu vypraví v sobotu 23. března. Ženský prvoligový tým se představí v neděli 24. března na palubovce SKUP Olomouc.

 

Jan Pimper
2024-03-21
více ...
Černí andělé si s Pískem po remíze rozdělili body

DHK Baník Most – Sokol Písek 31:31 (15:12)

Drama až do posledních vteřin, které nakonec skončilo smírně, viděli diváci v mostecké sportovní hale. Domácí se poměrně rychle ujali vedení, které si udržovali po celou první polovinu utkání. Nepovedlo se jim ale výrazněji odskočit, takže po třiceti minutách hry bylo skóre 15:12 pro mostecké hráčky.
Ve druhé půli se Písek dotáhl na rozdíl jediné branky, ale Černým andělům se podařilo znovu odskočit. Jihočešky ale stále dotahovaly, drama nastalo v posledních minutách, kdy Písek definitivně srovnal a oba týmy si rozdělily body.   

Nejlepší střelkyně: Kuxová 6/2, Zachová 5, Ogonovszky 5/2 – Korešová 8/2, Malcová a Indráková 4. Sedmimetrové hody: 6/4 - 2/2. Vyloučení: 3/3.  

 

Vladimír Šuma, trenér DHK Baník Most : „S výsledkem rozhodně nejsme spokojeni. Rozhodlo pár maličkostí v důležitých fázích, nekoncentrovaná obrana, na což jsme si upozorňovali, zbytečně jsme dělali chyby v útoku, pospícháme tam, kde nemusíme, nedokážeme měnit tempo hry, hnali jsme se zběsile dopředu a ztráceli míče. Jsem s dnešním výsledkem velmi nespokojený, protože jsme přišli o možnost hrát o druhé místo v MOL lize v Dunajské Stredě.

 

Kateřina Hromádková, trenérka Sokol Písek: „S výsledkem relativně spokojená jsem, hráli jsme o to, abychom se dostali do play-off, a to se nám povedlo. Zápas byl trochu jako na houpačce. Věděli jsme, že si nesmíme nechat Most utéct, což se nám dařilo, i když v některých okamžicích jsme některé situace mohli řešit lépe. To si ale teprve rozebereme, ovšem za bod z Mostu jsem určitě ráda.“

Jan Pimper
2024-03-16
více ...
Vyvrcholením sobotního dne plného házené bude utkání Černých andělů s Pískem

Už jen dva zápasy mají před sebou Černí andělé do konce základní části MOL ligy házenkářek. V jarní části sezony se doma představí už jen jednou, a to už tuto sobotu, 16. března, kdy v mostecké sportovní hale přivítají velmi atraktivního soupeře z Písku. Na fanoušky ale v sobotu čeká opět den plný házené, protože na domácí palubovku vyběhnou i všechny dorostenecké týmy i prvoligové družstvo žen.

 

Utkání v Písku bylo podle mého názoru nejméně povedené z celé podzimní části soutěže, kdy nám nefungoval útok, v prvním poločase jsme nastříleli osm tyček, a bohužel ani obrana nebyla dostatečně kompaktní, protože jsme dostali pětatřicet branek. To jsou základní kameny, na kterých chceme v tomto zápase stavět, tedy základem by měla být kompaktní obrana a v útoku bychom měli předvádět to, co v posledních utkáních. Jinak řečeno, chceme napravit vše, co se nám v prvním vzájemném zápase nedařilo,“ naznačil plány na sobotní zápas trenér mosteckých házenkářek Vladimír Šuma.

 

Mostecký tým to v sobotu nebude mít snadné, Písek potřebuje bodovat, stále je ještě ve hře o české Play-off. Pro fanoušky bude zápas atraktivní, nejen protože jsou Jihočešky kvalitní a zkušený tým, ale jeho dres oblékají hráčky, které v barvách Černých andělů rovněž hrály, ať už jde o brankářku Evu Bezpalcovou, pivotku Michaelu Holanovou nebo Ivetu Korešovou, která s průměrem deseti branek na zápas vévodí MOL ligové tabulce střelkyň.   

 

Ostatní týmy, které se v sobotu představí na domácí palubovce, budou mít soupeřky ze západu Čech. Házenkářský program odstartují v 9:00 hodin druholigové mladší dorostenky, které se postaví proti týmu Hvězdy Cheb. Proti soupeřkám ze stejného klubu nastoupí následně v 11:00 hodin prvoligový tým žen. Ve 13:00 hodin startuje zápas prvoligových starších dorostenek proti Kynžvartu, na který v 15:00 hodin naváže utkání prvoligových mladších dorostenek proti soupeřkám ze stejného klubu. Vstupné na dorostenecké zápasy a utkání první ligy žen je zdarma.

Zápas MOL ligy mezi DHK Baník Most a Sokolem Písek začíná v sobotu 16. března v mostecké sportovní hale od 18:00 hodin. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji za 80/50 Kč, na místě za 100/60 Kč.

Jan Pimper
2024-03-13
více ...
Černí andělé vezou dva body ze Zlína

Handball Club Zlín – DHK Baník Most 26:35 (13:14)

Černí andělé úspěšně zvládli zápas na Moravě a ačkoli tomu končený výsledek nenapovídá, utkání bylo poměrně vyrovnané a mostecký tým o svém vítězství rozhodl až v závěru. První branku sice vstřelily mostecké házenkářky, vedení se ale záhy ujal Zlín a po prvních pěti minutách vedl o dvě branky. Brzy bylo sice srovnáno, Černým andělům se ale dlouho nedařilo soupeřkám výrazněji odskočit. Nakonec šly mostecké hráčky ve 26. minutě do pětibrankového vedení, technickými chybami ale dovolily soupeřkám přiblížit se na poločasový rozdíl jediné branky. Ve druhé půli se Baníku nevedlo znovu výrazněji odskočit, až v poslední čtvrthodině utkání se Černým andělům povedlo soupeře zlomit, a nakonec zvítězit o devět branek.

 

Myslím, že jsme byli ještě uspokojení ze středečního zápasu a mysleli jsme si, že to půjde samo. V první půli, kdy jsme vedli o pět branek, jsme začali dělat technické chyby, které soupeř dokázal trestat. Tentokrát nám na rozdíl od minulého utkání nefungovala optimálně obrana, nebyli jsme dostatečně kompaktní. Nakonec se utkání tahalo až do zhruba pětačtyřicáté minuty, teprve pak se nám povedlo dostat zápas definitivně pod kontrolu,“ komentoval výsledek zápasu trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

Na domácí palubovce se představí Černí andělé už v příštím týdnu, v sobotu 16. března hostí tým Písku. Vstupenky si můžete v předprodeji koupit už nyní.

Jan Pimper
2024-03-09
více ...
Černí andělé jsou opět vítězi Českého poháru v házené žen

DHK Baník Most - Házená Kynžvart 32:25 (21:12)

Kdo čekal ve finále Českého poháru mezi házenkářkami Mostu a Kynžvartu drama, byl možná trochu zklamán, fanoušci se ale v pražské UNYP ARENĚ dočkali hezké podívané, ve které Černí andělé už od úvodu zápasu dominovali. Už v desáté minutě vedl mostecký tým rozdílem pěti branek a do konce poločasu si Černí andělé vypracovali devítibrankové vedení 21:12. Hrálo se ve velmi vysokém tempu a za dobře fungující obranou skvěle úřadovala Dominika Píšová, na které končila spousta střel kynžvartských hráček. S podobným nasazením se hrálo i ve druhé půli, Černí andělé si nadále udržovali bezpečný náskok, který uhájili až do konce utkání, do střelecké listiny se nakonec zapsaly prakticky všechny hráčky mosteckého týmu. Černí andělé tak mohou slavit už deváté vítězství v Českém poháru v posledních jedenácti letech.

Nejlepšími střelkyněmi v dresu Černých andělů byly Eszter Ogonovszky 5/1, Anna Jestříbková a Adéla Stříšková 4, Aušra Arciševskaja 4/3 a Natálie Kuxová 4/4.

 

Jsem rád, že se dnešní utkání odehrávalo podle podobného scénáře jako ligové utkání před dvěma týdny, i dnes jsme od prvního poločasu byli ve vedení. Obrovský podíl na vítězství měla jednoznačně Dominika Píšová v brance, ačkoli dnes jsme podali skvělý kolektivní výkon. Mám velkou radost z vítězství, z nasazení, se kterým jsme do utkání šli. Věděli jsme, že to nebude snadné, protože obhajovat trofej je vždycky těžší, ale podařilo se nám to. Líbilo se mi, s jakou chutí hráčky do utkání šly, jak makaly od první do poslední minuty, a za to jim patří dík,“ komentoval výsledek trenér mosteckého týmu Vladimír Šuma.

 

Mám velkou radost, vítězství v Českém poháru byl jeden z cílů pro letošní sezonu, který se nám podařilo splnit. V první půli se nám povedlo soupeřkám odskočit a pak už jsme si náskok udržovali až do konce,“ radovala se po utkání brankářka Černých andělů Dominika Píšová, jejíž výkon vyzdvihovali po zápase jak její spoluhráčky, tak soupeřky. „Sám brankář v házené zápas nerozhodne, musí fungovat společně s obranou, a to se nám dnes dařilo a podali jsme skvělý týmový výkon,“ doplnila brankářka.

 

Jsme moc ráda za výhru, pro mě je to první vítězství v Českém poháru, takže si to moc užívám. Podali jsme dobrý kolektivní výkon a jsem ráda, že jsme během celého zápasu nedovolili Kynžvartu, aby náš náskok dohnal,“ doplnila po zápase Natálie Kuxová.

 

Foto: ČSH/Hana Vrbková

Jan Pimper
2024-03-06
více ...

Hlavní partneři klubu

Partneři ligy žen

Partneři mládeže

Ostatní partneři

Soutěže

MOL Liga 23/24

1Iuventa Michalovce37
2HC DAC Dunajská Streda35
3DHK Baník Most32
4Házená Kynžvart27
5DHC Slavia Praha26
6Sokol Písek24
7DHK Zora Olomouc19
8HK Slovan Duslo Šaľa19
9DHC Plzeň15
10Handball club Zlín, z.s.8
11TJ Sokol Poruba6
12HK Hodonín4
více ...

1. liga starších dorostenek 23/24

1DHC Slavia Praha36
2Sokol Písek32
3Handball club Zlín, z.s.27
4DHC Plzeň27
5DHK Baník Most24
6DHK Zora Olomouc19
7Házená Jindřichův Hradec18
8Házená Kynžvart17
9SHK Kunovice12
10TJ Sokol Poruba10
111. SC Bohumín 984
12Sokol Vršovice0
více ...

1. liga mladších dorostenek 23/24

1DHC Plzeň34
2DHC Slavia Praha A30
3DHK Baník Most A28
4Sokol Písek20
5SKH Velká n. V.19
6Handball club Zlín, z.s.16
7TJ Sokol Poruba11
8Házená Jindřichův Hradec9
9Házená Kynžvart8
10DHK Zora Olomouc8
111. SC Bohumín 985
více ...

1. liga ženy 23/24

11. SC Bohumín 9831
2DHK Baník Most B28
3Házená Jindřichův Hradec26
4Sokol Vršovice A25
5LIONS Hostivice20
6Tatran Bohunice18
7SHK Kunovice17
8TJ Jiskra Otrokovice16
9HC Hvězda Cheb12
10Jiskra Havl. Brod11
11SKUP Olomouc10
12Tj Sokol Velké Meziříčí10
více ...

2. liga mladších dorostenek 23/24

1HK Slavia VŠ Plzeň34
2DHC Plzeň B31
3DHK Baník Most B26
4DHC Slavia Praha B24
5Sokol Vršovice A24
6HC Hvězda Cheb20
7HK Spartak Ústí n. L.17
8HC Háje13
9HBC JVP Strakonice 192112
10DHK Pardubice9
11TJ Loko České Budějovice6
12Házená Mělník0
více ...