Černým andělům unikl postup do Evropské ligy o jedinou branku

DHK Baník Most – Váci NKSE 41:42 (21:25)

 

Nervy drásající drama až do posledních vteřin se odehrálo v mostecké sportovní hale. Tentokrát však ani 41 branek, které mostečtí Černí andělé nastříleli maďarskému Vácu, na vítězství nestačilo. Maďarský tým si z Mostu odvezl nejtěsnější vítězství o jednu branku, a tím také postup do skupinové fáze Evropské ligy.

 

Domácím házenkářkám se přitom úvod zápasu nepovedl, Maďarky šly poměrně rychle do vedení a v 17. minutě první půle dokonce vedly o osm branek. Černým andělům se ale ještě do konce poločasu snížili náskok soupeřek na čtyřbrankový rozdíl.

 

V osmatřicáté minutě mostecké hráčky srovnaly skóre a čtvrt hodiny před koncem si dokonce vypracovaly tříbrankový náskok. Maďarkám se ale podařilo srovnat a nakonec brankou v poslední minutě strhly vítězství na svou stranu.

 

Jiří Tancoš, trenér DHK Baník Most: „Ještě nikdy jsem nezažil, aby tým nastřílel soupeři 41 branek a nevyhrál. Vítězí ale ten, komu se podaří dát víc branek, a to bohužel v dnešním zápase byl náš soupeř. Je to velká škoda a mrzí nás to, po celé utkání se nám dařilo ubránit soupeře v zóně 6:0. Škoda, že se nám nepovedlo udržet vedení ve druhém poločase, Vác vyrovnal a začínalo se znovu. Maďarský tým byl skvěle technicky vybavený, vynikal ve hře jedna na jednu a v těchto činnostech jsme bohužel vyhořeli. Je nám moc líto, že se nám nepodařilo splnit cíl postoupit do Evropské ligy, zřejmě to zůstane ještě dlouho v našich hlavách, ale nezbývá nám než se soustředit na zbytek sezony a podávat nadále co nejkvalitnější výkony.

Jan Pimper