Černí andělé jsou opět vítězi Českého poháru v házené žen

DHK Baník Most - Házená Kynžvart 32:25 (21:12)

Kdo čekal ve finále Českého poháru mezi házenkářkami Mostu a Kynžvartu drama, byl možná trochu zklamán, fanoušci se ale v pražské UNYP ARENĚ dočkali hezké podívané, ve které Černí andělé už od úvodu zápasu dominovali. Už v desáté minutě vedl mostecký tým rozdílem pěti branek a do konce poločasu si Černí andělé vypracovali devítibrankové vedení 21:12. Hrálo se ve velmi vysokém tempu a za dobře fungující obranou skvěle úřadovala Dominika Píšová, na které končila spousta střel kynžvartských hráček. S podobným nasazením se hrálo i ve druhé půli, Černí andělé si nadále udržovali bezpečný náskok, který uhájili až do konce utkání, do střelecké listiny se nakonec zapsaly prakticky všechny hráčky mosteckého týmu. Černí andělé tak mohou slavit už deváté vítězství v Českém poháru v posledních jedenácti letech.

Nejlepšími střelkyněmi v dresu Černých andělů byly Eszter Ogonovszky 5/1, Anna Jestříbková a Adéla Stříšková 4, Aušra Arciševskaja 4/3 a Natálie Kuxová 4/4.

 

Jsem rád, že se dnešní utkání odehrávalo podle podobného scénáře jako ligové utkání před dvěma týdny, i dnes jsme od prvního poločasu byli ve vedení. Obrovský podíl na vítězství měla jednoznačně Dominika Píšová v brance, ačkoli dnes jsme podali skvělý kolektivní výkon. Mám velkou radost z vítězství, z nasazení, se kterým jsme do utkání šli. Věděli jsme, že to nebude snadné, protože obhajovat trofej je vždycky těžší, ale podařilo se nám to. Líbilo se mi, s jakou chutí hráčky do utkání šly, jak makaly od první do poslední minuty, a za to jim patří dík,“ komentoval výsledek trenér mosteckého týmu Vladimír Šuma.

 

Mám velkou radost, vítězství v Českém poháru byl jeden z cílů pro letošní sezonu, který se nám podařilo splnit. V první půli se nám povedlo soupeřkám odskočit a pak už jsme si náskok udržovali až do konce,“ radovala se po utkání brankářka Černých andělů Dominika Píšová, jejíž výkon vyzdvihovali po zápase jak její spoluhráčky, tak soupeřky. „Sám brankář v házené zápas nerozhodne, musí fungovat společně s obranou, a to se nám dnes dařilo a podali jsme skvělý týmový výkon,“ doplnila brankářka.

 

Jsme moc ráda za výhru, pro mě je to první vítězství v Českém poháru, takže si to moc užívám. Podali jsme dobrý kolektivní výkon a jsem ráda, že jsme během celého zápasu nedovolili Kynžvartu, aby náš náskok dohnal,“ doplnila po zápase Natálie Kuxová.

 

Foto: ČSH/Hana Vrbková

Jan Pimper