Černí andělé vezou dva body ze Zlína

Handball Club Zlín – DHK Baník Most 26:35 (13:14)

Černí andělé úspěšně zvládli zápas na Moravě a ačkoli tomu končený výsledek nenapovídá, utkání bylo poměrně vyrovnané a mostecký tým o svém vítězství rozhodl až v závěru. První branku sice vstřelily mostecké házenkářky, vedení se ale záhy ujal Zlín a po prvních pěti minutách vedl o dvě branky. Brzy bylo sice srovnáno, Černým andělům se ale dlouho nedařilo soupeřkám výrazněji odskočit. Nakonec šly mostecké hráčky ve 26. minutě do pětibrankového vedení, technickými chybami ale dovolily soupeřkám přiblížit se na poločasový rozdíl jediné branky. Ve druhé půli se Baníku nevedlo znovu výrazněji odskočit, až v poslední čtvrthodině utkání se Černým andělům povedlo soupeře zlomit, a nakonec zvítězit o devět branek.

 

Myslím, že jsme byli ještě uspokojení ze středečního zápasu a mysleli jsme si, že to půjde samo. V první půli, kdy jsme vedli o pět branek, jsme začali dělat technické chyby, které soupeř dokázal trestat. Tentokrát nám na rozdíl od minulého utkání nefungovala optimálně obrana, nebyli jsme dostatečně kompaktní. Nakonec se utkání tahalo až do zhruba pětačtyřicáté minuty, teprve pak se nám povedlo dostat zápas definitivně pod kontrolu,“ komentoval výsledek zápasu trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

Na domácí palubovce se představí Černí andělé už v příštím týdnu, v sobotu 16. března hostí tým Písku. Vstupenky si můžete v předprodeji koupit už nyní.

Jan Pimper