Vyvrcholením sobotního dne plného házené bude utkání Černých andělů s Pískem

Už jen dva zápasy mají před sebou Černí andělé do konce základní části MOL ligy házenkářek. V jarní části sezony se doma představí už jen jednou, a to už tuto sobotu, 16. března, kdy v mostecké sportovní hale přivítají velmi atraktivního soupeře z Písku. Na fanoušky ale v sobotu čeká opět den plný házené, protože na domácí palubovku vyběhnou i všechny dorostenecké týmy i prvoligové družstvo žen.

 

Utkání v Písku bylo podle mého názoru nejméně povedené z celé podzimní části soutěže, kdy nám nefungoval útok, v prvním poločase jsme nastříleli osm tyček, a bohužel ani obrana nebyla dostatečně kompaktní, protože jsme dostali pětatřicet branek. To jsou základní kameny, na kterých chceme v tomto zápase stavět, tedy základem by měla být kompaktní obrana a v útoku bychom měli předvádět to, co v posledních utkáních. Jinak řečeno, chceme napravit vše, co se nám v prvním vzájemném zápase nedařilo,“ naznačil plány na sobotní zápas trenér mosteckých házenkářek Vladimír Šuma.

 

Mostecký tým to v sobotu nebude mít snadné, Písek potřebuje bodovat, stále je ještě ve hře o české Play-off. Pro fanoušky bude zápas atraktivní, nejen protože jsou Jihočešky kvalitní a zkušený tým, ale jeho dres oblékají hráčky, které v barvách Černých andělů rovněž hrály, ať už jde o brankářku Evu Bezpalcovou, pivotku Michaelu Holanovou nebo Ivetu Korešovou, která s průměrem deseti branek na zápas vévodí MOL ligové tabulce střelkyň.   

 

Ostatní týmy, které se v sobotu představí na domácí palubovce, budou mít soupeřky ze západu Čech. Házenkářský program odstartují v 9:00 hodin druholigové mladší dorostenky, které se postaví proti týmu Hvězdy Cheb. Proti soupeřkám ze stejného klubu nastoupí následně v 11:00 hodin prvoligový tým žen. Ve 13:00 hodin startuje zápas prvoligových starších dorostenek proti Kynžvartu, na který v 15:00 hodin naváže utkání prvoligových mladších dorostenek proti soupeřkám ze stejného klubu. Vstupné na dorostenecké zápasy a utkání první ligy žen je zdarma.

Zápas MOL ligy mezi DHK Baník Most a Sokolem Písek začíná v sobotu 16. března v mostecké sportovní hale od 18:00 hodin. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji za 80/50 Kč, na místě za 100/60 Kč.

Jan Pimper