Černí andělé si s Pískem po remíze rozdělili body

DHK Baník Most – Sokol Písek 31:31 (15:12)

Drama až do posledních vteřin, které nakonec skončilo smírně, viděli diváci v mostecké sportovní hale. Domácí se poměrně rychle ujali vedení, které si udržovali po celou první polovinu utkání. Nepovedlo se jim ale výrazněji odskočit, takže po třiceti minutách hry bylo skóre 15:12 pro mostecké hráčky.
Ve druhé půli se Písek dotáhl na rozdíl jediné branky, ale Černým andělům se podařilo znovu odskočit. Jihočešky ale stále dotahovaly, drama nastalo v posledních minutách, kdy Písek definitivně srovnal a oba týmy si rozdělily body.   

Nejlepší střelkyně: Kuxová 6/2, Zachová 5, Ogonovszky 5/2 – Korešová 8/2, Malcová a Indráková 4. Sedmimetrové hody: 6/4 - 2/2. Vyloučení: 3/3.  

 

Vladimír Šuma, trenér DHK Baník Most : „S výsledkem rozhodně nejsme spokojeni. Rozhodlo pár maličkostí v důležitých fázích, nekoncentrovaná obrana, na což jsme si upozorňovali, zbytečně jsme dělali chyby v útoku, pospícháme tam, kde nemusíme, nedokážeme měnit tempo hry, hnali jsme se zběsile dopředu a ztráceli míče. Jsem s dnešním výsledkem velmi nespokojený, protože jsme přišli o možnost hrát o druhé místo v MOL lize v Dunajské Stredě.

 

Kateřina Hromádková, trenérka Sokol Písek: „S výsledkem relativně spokojená jsem, hráli jsme o to, abychom se dostali do play-off, a to se nám povedlo. Zápas byl trochu jako na houpačce. Věděli jsme, že si nesmíme nechat Most utéct, což se nám dařilo, i když v některých okamžicích jsme některé situace mohli řešit lépe. To si ale teprve rozebereme, ovšem za bod z Mostu jsem určitě ráda.“

Jan Pimper