O víkendu proti západočeským týmům všechna družstva Černých andělů naplno bodovala

Všechny dorostenecké týmy Černých andělů, stejně jako prvoligové družstvo žen, o víkendu na domácí palubovce bodovaly. Druholigový tým mladších dorostenek a ženský B tým se postavily proti hráčkám Hvězdy Cheb, prvoligové mladší a starší dorostenky měřily síly s házenkářkami Kynžvartu.

 

DHK Baník Most B – HC Hvězda Cheb 29:18 (12:9)

Jako první vyběhly na palubovku mostecké sportovní haly druholigové mladší dorostenky. Úvod utkání byl opatrnější a žádný z týmů si nedokázal vytvořit potřebný náskok. Až v patnácté minutě se domácím hráčkám povedlo tříbrankovou sérií strhnout vedení na svou stranu a vytvořit si čtyřbrankový náskok, který sice soupeřky z Chebu ještě zkorigovaly, ale Černí andělé si udrželi poločasové tříbrankové vedení. Ve druhé půli už se domácímu týmu dařilo lépe, a zatímco chebské házenkářky v první desetiminutovce skórovaly pouze dvakrát, hráčky Baníku svůj náskok stále navyšovaly a ve 47. minutě už byl rozdíl ve skóre dvouciferný. Vedení už si Černí andělé vzít nenechali a dotáhli zápas do úspěšného konce.

B tým nevstoupil do zápasu vůbec dobře, dělali jsme od začátku spoustu technických chyb a neproměňovali šance. Cheb přijel s minimem hráček, přesto jsme je nebyli v první půli schopni uběhat. Naštěstí do druhé půle jsme vstoupili úplně jinak, s aktivnější obranou a méně technickými chybami, i když na můj vkus jich bylo stále poměrně dost. Chebu postupně došly síly, my jsme přestali dělat chyby a začali se dostávat na brankoviště, jak jsme potřebovali a nakonec jsme utkání dotáhli do vítězného konce,“ komentoval po utkání trenér B týmu mladších dorostenek Pavel Chotěborský.

 

Sestava a branky DHK Baník Most B:  Vendula Gallikova 3, Zuzana Marková 1, Amálie Sedláková 3, Lucie Parthová 3, Kateřina Mayerová 3, Aneta Hrabánková, Karolína Blínová, Hana Dolečková, Nelly Trégrová, Anna Martinková, Nikola Štefancová 9, Nela Brátová 6/2, Michaela Bartásková, Pavla Kohútová 1.

 

DHK Baník Most B – HC Hvězda Cheb 30:16 (13:10)

Proti soupeřkám z Chebu se postavily také prvoligové ženy, kterým ovšem naprosto nevyšel úvod utkání, ve kterém po necelých deseti minutách prohrávaly o tři branky. Obrat nastal až v poslední desetiminutovce první půle, kterou Černí andělé ovládli a začali na hřišti dominovat. Druhý poločas už byl výrazně v režii domácích, Západočeškám se v něm podařilo skórovat už jen šestkrát, mostecký tým definitivně srazil soupeřky opět v poslední čtvrthodině, když mezi 48. a 55. minutou skóroval sedmkrát v řadě.   

První patnáctiminutovka byla z naší strany velmi špatná, skórovali jsme pouze dvakrát, naštěstí i s pomocí brankářky jsme dostali jen pět branek, takže nám soupeř tolik neutekl. Ve druhé patnáctiminutovce se naše hra zlepšila, začali jsme branky dávat a stále jich mnoho nedostávali. Ve druhé půli se vše zcela otočilo ve chvíli, když jsme začali hrát hru, kterou jsme chtěli. Zrychlili jsme, Chebu došly síly a díky tomu jsme nakonec uspěli,“  uvedl po zápase Pavel Chotěborský, tentokrát v roli asistenta trenéra na lavičce ženského B týmu.  

 

Sestava a branky DHK Baník Most B : Markéta Růžková, Markéta Mrvišová 1, Kamila Skácelová, Ema Veselovská 9/2, Justýna Janderová, Petra Hanzelková, Michaela Vokušová, Valentina Schüllerová 6/1, Adéla Protivová 4, Tereza Eksteinová 1, Anna Chaloupková 1, Anna Marková, Hana Mučková, Sofie Behenská 4, Barbora Kroftová 3, Veronika Mikulášková 1.

 

DHK Baník Most – Házená Kynžvart 40:35 (17:12)

Druhou část sobotního házenkářského dne v mostecké sportovní hale obstaraly zápasy mosteckých hráček proti soupeřkám z Kynžvartu. Jako první se proti sobě postavily prvoligové starší dorostenky. Lépe do zápasu vstoupili Černí andělé, kteří si během prvních deseti minut vypracovali šestibrankové vedení a náskok si udržovali až do konce první třicetiminutovky. Druhá půle byla bohatá na góly, ale domácí hráčky udržely náskok a zápas dovedly do vítězného konce.

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Julie Burešová, Eliška Havlíčková 1, Adéla Brabcová 6, Karolína Blínová, Adéla Masopustová, Karolína Mocková 2, Justýna Janderová 4, Sára Nedvědová, Michaela Vokušová, Eliška Řádová 2, Pavlína Malantuková, Anna Chaloupková 8, Anna Marková 6, Daniela Hamalová 1, Tereza Buriánková 2, Tereza Pazderová 8/3.

 

DHK Baník Most – Házená Kynžvart 45:31 (24:19)

Šestasedmdesát branek viděli fanoušci v zápase první ligy mladších dorostenek mezi mosteckými Černými anděly a házenkářkami Kynžvartu. Mírně lepší vstup do utkání měly domácí hráčky, ale Kynžvart se stále udržoval na dostřel a po čtvrthodině hry srovnal skóre. Také díky aktivnímu pressingu se pak mosteckým hráčkám podařilo soupeřkám odskočit a vytvořit si náskok, který udržely až do konce první půle. Ve druhém poločase se domácí tým snažil udržovat hru ve vysokém tempu a podařilo se mu svůj náskok ještě navýšit a nakonec soupeře přehrát o 14 branek.

Začátek zápasu byl poměrně vyrovnaný, ale zhruba patnáct minut před koncem první půle jsme přešli do celoplošného pressingu, tam jsme vývoj utkání otočili. Už jsme tuto variantu trénovali a chtěli jsme si to vyzkoušet i v utkání a byl jsem celkem spokojený, jak se nám to povedlo. Ve druhé půli už byl soupeř trochu unavený a my se snažili jet stále ve vysokém tempu. Mohli jsme těžit z toho, že máme širší lavičku a obstáli jsme kondičně, i když je třeba říct, že Kynžvart odehrál kvalitní utkání. My se pořád snažíme držet si pozici v tabulce. O nadcházejícím víkendu jedeme do Plzně, což je jediný tým, který nás letos porazil a pokusíme se jim to vrátit,“ vysvětlil trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš.

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Kateřina Antlová, Adéla Míšanková 4, Eliška Havlíčková 2, Amálie Sedláková, Lucie Parthová 3, Gabriela Pešková 3/1, Aneta Hrabánková 1, Karolína Blínová, Adéla Masopustová 8, Hana Dolečková, Anna Martinková, Sára Nedvědová 8/3, Nela Brátová 3, Amálie Protivová 2, Karolína Koldová 7, Vendula Adamcová 4.

 

Starší dorostenky v dalším kole první ligy nastoupí už ve čtvrtek 21. března v západočeské metropoli proti týmu DHC Plzeň, prvoligové i druholigové mladší dorostenky se na západ Čech proti soupeřkám ze stejného týmu vypraví v sobotu 23. března. Ženský prvoligový tým se představí v neděli 24. března na palubovce SKUP Olomouc.

 

Jan Pimper