K posledním zápasu základní části MOL ligy jedou Černí andělé do Dunajské Stredy

K zápasu posledního kola základní části MOL ligy vyrazí mostečtí Černí andělé do Dunajské Stredy. Utkání druhého s třetím týmem tabulky už na konečné pořadí v soutěži nebude mít vliv, přesto by se mělo jednat o velmi atraktivní souboj.

 

Protože jsme remizovali v posledním domácím střetnutí s Pískem, nemáme už šanci hrát o zisk druhé příčky v tabulce MOL liogy, přesto toto utkání pro nás má stejný význam jako všechna ostatní. Navíc jsme s Dunajskou Stredou v prvním vzájemném měření sil na domácí půdě ztratili v poslední vteřině bod a remizovali, takže máme co napravovat. Chceme v posledním zápase základní části udělat maximum pro výhru, a přestože nás čeká poměrně dlouhá pauza před play-off, chceme toto utkání brát i jako přípravu a vstup do vyřazovacích bojů o český titul,“ vysvětlil trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

V uplynulém týdnu mostecké házenkářky nehrály, přesto se jejich příprava nezastavila. Trénovalo se denně, ve standardním režimu bez úlev, pouze ženský prvoligový tým nastoupil v neděli k utkání proti SKUP Olomouc a zvítězil 45:32. V tomto týdnu už zase A tým naplno trénuje na poslední MOL ligový zápas a rýsuje se už i sestava, která by v Dunajské Stredě měla nastoupit. „Byl jsem s prvoligovým týmem v Olomouci a výkony některých hráček se mi líbily, takže je možné, že se objeví i v nadcházejícícm zápase MOL ligy. Dá se předpokládat, že k nějakým změnám v sestavě oproti poslednímu domácímu utkání dojde, konkrétní rozhodnutí ale padně až na konci týdne,“ doplnil trenér.  

Zápas mezi HC DAC Dunajská Streda a DHK Baník Most se hraje v sobotu 30. března od 18:00 hodin. Zápas bude živě vysílán na slovenských kanálech RTVS Šport a Nike TV. 

Jan Pimper