Černí andělé neuspěli v Dunajské Stredě, základní část MOL ligy zakončili na třetí příčce

Černí andělé v posledním utkání základní části MOL ligy neuspěli v Dunajské Stredě a prohráli 28:24, když v poločase prohrávali nejtěsnějším rozdílem 14:13. Výsledek zápasu druhého se třetím týmem tabulky už nemohl na konečném pořadí týmů nic změnit a mostecké házenkářky tak v letošním ročníku nejvyšší ženské házenkářské soutěže obsadily třetí příčku a po skončení utkání převzaly bronzové medaile.

 

Bylo to bojovné utkání od první do poslední minuty. My měli dobrý vstup do zápasu, ale bohužel jsme měli krátce po sobě dvě vyloučení, kterých soupeř využil a dostal se do vedení. Museli jsme proto během první půle dotahovat až pětibrankový náskok Dunajské Stredy, který se nám do poločasu podařilo stáhnout na rozdíl jediného gólu. Bohužel jsme do druhé třicetiminutovky vstoupili dvěma technickými chybami, které soupeř potrestal a my museli znovu dotahovat. V celém utkání jsme v důležitých momentech, když jsme měli šanci se dotáhnout a srovnat, dělali z přemíry snahy zbytečné chyby a Dunajská Streda jich dokázala využít,“ komentoval výsledek trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

MOL ligovou premiéru v dresu Černých andělů si na Slovensku odbyla brankářka Hana Mučková, která mostecký tým posílila během letošní sezony. Po zranění se znovu vrátila do hry v mosteckém prvoligovém družstvu žen. „Chtěli jsme, aby Hanka měla zápasovou praxi v MOL lize před začátkem play off. V zápase měla několik velmi důležitých zákroků, což je před nadcházejícím vyvrcholením sezony velmi důležité,“ doplnil trenér.

Vyřazovací boje o český titul začnou po reprezentační přestávce zhruba za tři týdny, soupeřem Černých andělů bude tým Písku.    

 

FOTO TOP: HC DAC Dunajská Streda
FOTO ostatní: DHK Baník Most

Jan Pimper