Na další zápas MOL ligy cestují Černí andělé do Polska

Po víkendovém dvojzápase v Hodoníně a Stupavě se Černí andělé opět vydávají na cestu, tentokrát je čeká dlouhá cesta na hřiště nováčka MOL ligy, polského Chorzówa.

 

Podle mosteckého trenéra se nadcházející utkání nedá příliš srovnávat s tím, které proti sobě oba týmy sehrály hned na začátku sezony Mostě.  „Chorzów podává lepší výkony v domácím prostředí, bude se chtít před domácím publikem ukázat, takže to jednoznačně nebude snadný zápas,“ naznačil trenér Černých andělů Adrian Struzik. Oba týmy se poprvé vzájemně střetly hned v úvodním utkání letošní sezony začátkem září, mostecký tým na domácí palubovce zvítězil jednoznačně 41:22. I v tomto utkání jsou mostecké házenkářky favoritem. „Tento zápas bereme také jako důležitou přípravu před nadcházejícím střetnutím v Michalovcích. Tím nechci naznačit, že bychom zápas v Polsku brali jako přípravný, ale některé modelové situace se nám z tohoto střetnutí určitě budou hodit,“ připomněl trenér.  

 

S výkony svých svěřenkyň na začátku nového roku je Adrian Struzik spokojený. „Samozřejmě jsme věděli, že první utkání v novém roce nás čekají na hřištích papírově slabších soupeřů. Myslím, že jsme ukázali, že i tyto zápasy dokážeme odehrát v patřičném tempu a s  nasazením. Líbil se mi zápas v Hodoníně, kde jsme dali devětatřicet branek, i když jsme jich mohli dát ještě víc. Ale hráli jsme naší házenou, hodně jsme běhali, neměli jsme problém s přihrávkami a dobře nám fungovala obrana ve spolupráci s brankářkou. Spokojený jsem byl i po zápase ve Stupavě, protože jsem rád, že jsme šli i do druhého víkendového zápasu dostatečně koncentrovaní a motivovaní.  I když v tamní sportovní hale byla velká zima, zápas jsme zvládli bez problémů,“ doplnil trenér. Za jednoznačná pozitiva uplynulého víkendu označil i to, že Černí andělé měli možnost odehrát dvě ligová utkání v krátké době. Především ale fakt, že se nikdo nezranil a naopak drobná zranění, se kterými se některé z hráček v uplynulých dnech potýkaly, už jsou minulostí.  

 

V sobotu 15. ledna tedy mostecké házenkářky absolvují zhruba sedmihodinovou cestu do Polska, kde od 17:00 hodin nastoupí proti Chorzówu. Cestování ale ještě zdaleka není konec, za týden je čeká ještě o něco delší cesta na palubovku Michalovců.  

Jan Pimper