Černí andělé v sobotu na domácí půdě zabojují o devátý mistrovský titul

Už v sobotu 21. května v mostecké sportovní hale vyvrcholí letošní ženská házenkářská sezona. A Černí andělé by jí rádi zakončili ziskem dalšího mistrovského titulu. Nakročeno k tomu mají velmi dobře, v prvním finálovém střetnutí zvítězili nad soupeřkami z DHC Plzeň o jedenáct branek 27:16.

 

Už se sice objevily informace, že titul máme prakticky v kapse, ale já takto rozhodně nepřemýšlím. Nebudu klidný do chvíle, než zazní závěrečný hvizd druhého finálového utkání a budu vědět, že jsme ho zvládli. Do té doby se pro nás nic nemění a příprava probíhá stejně, jako během celé sezony. Trénujeme normálně, musíme dokončit celý tréninkový proces tak, jak máme naplánováno,“ připomněl trenér mosteckých házenkářek Adrian Struzik.

 

Samozřejmě ho těší, že se jeho týmu podařilo vybudovat si dobrou výchozí pozici do odvety, přesto mají Černí andělé stále na čem pracovat. „Hráli jsme velmi dobře v obraně, dostali jsme za celé utkání jen šestnáct branek. Spolupráce obrany s brankářkou nám funguje velmi dobře, přesto jsme i v tomto týdnu trénovali některé situace, které se dají vylepšit. Měli jsme především ve druhém poločase úsek, kdy jsme nedávali branky, ačkoli jsme si vytvářeli šance, ale to byla myslím jen záležitost koncentrace. Máme hodně mladý tým, který se musí na finálové utkání dobře naladit a neměli bychom mít problém jej úspěšně zvládnout,“ doplnil trenér s tím, že až na Terezu Eksteinovou je tým kompletní a těší se na druhé finálové střetnutí před domácími fanoušky.

 

Hrát poslední utkání v domácí hale je skvělé, budeme se chtít před mosteckým publikem ukázat v tom nejlepším světle a samozřejmě zvítězit a získat titul,“ dodal Adrian Struzik. „Myslím, že průběh zápasu bude podobný jako v Plzni, návštěvníci se v sobotu mohou těšit na pohlednou házenou, kterou se snažíme hrát a budeme chtít, aby se bavili i diváci v hledišti. Věřím, že naši věrní fanoušci na závěr zažijí oslavu dalšího českého mistrovského titulu,“ doplnil pozvánku na sobotní zápas asistent trenéra Ondřej Václavek.

 

Utkání DHK Baník Most proti DHC Plzeň se hraje v sobotu 21. května v mostecké sportovní hale od 17:30 hodin

Jan Pimper