Černí andělé na výhru v Lize mistryň nadále čekají

Přes veškerou snahu Černí andělé ani ve třetím utkání Ligy mistryň neuspěli. V domácím střetnutí v chomutovské Rocknet aréně tentokrát nestačili na slovinský Krim Mercator Lublaň a prohráli 29:42 (13:21).

 

Zápas poznamenalo zranění Valerie Smetkové v prvním poločase. V úvodu střetnutí Černí andělé nad slovinskými mistryněmi dokonce chvíli vedli, ale už na konci první půle ztráceli o osm branek. I přes sympatický výkon se jim nepodařilo nepříznivý stav utkání otočit a nakonec odešli poraženi. Krim si tak na jejich účet připsal první výhru v letošním ročníku Ligy mistryň. Nejúspěšnější střelkyní mosteckého týmu se stala křídelnice Adéla Stříšková, pětkrát se do listiny střelkyň zapsala kapitánka Lucia Mikukčík, po třech brankách zaznamenaly Tatiana Šutranová a Veronika Mikulášková.

 

„Jsem rád, že se nám podařilo zvítězit, Most má mladý tým a bohužel v první půli přišel o jednu z důležitých hráček. Pro mne je to první vítězství na lavičce Krimu a doufám, že v tomto duchu budeme pokračovat a budeme úspěšně soutěží dál postupovat,“ uvedl po zápase trenér slovisnkého týmu Dragan Adžic.

 

„Toto utkání bohužel hodně ovlivnilo zranění Valerie Smetkové. Velmi brzy jsme přišli o důležitou levorukou hráčku, což průběh zápasu samozřejmě poznamenalo. Ale Liga mistrů je pro nás obrovská škola a myslím, že na naší hře je znát posun, zápas od zápasu se zlepšujeme a doufám, že v nacházejících střetnutích to bude ještě lepší,“ uvedla na pozápasové tiskové konferenci kapitánka mosteckého týmu Lucia Mikulčík.

 

Jan Pimper