Černí andělé doma podlehli Písku

DHK Baník Most – Sokol Písek 36:38 (21:18)

Hodně divokou, ale velmi atraktivní podívanou nabídl divákům zápas v Mostě, ve kterém se nakonec z vítězství 38:36 radovaly písecké házenkářky. Most sice začal lépe, ale jihočešky mírný náskok stáhly, dostaly se dokonce do pětibrankového vedení, které ale Černí andělé do poločasu smazaly a poločas vyhráli o tři branky 21:18. Do druhé půle vstoupil lépe tým Písku, který poměrně rychle skóre vyrovnal a pak už se hrála vyrovnaná partie až do posledních minut, ve kterých se střelecké štěstí přiklonilo na stranu Písku a ten si díky tomu odváží dva body za výhru 38:36.

 

Nejlepší střelkyně: Stříšková 10/1, Šutranová 7, Mikulčík, Špone a Kroftová 4 – Korešová 15/6, Svobodová a Chlupová 7, Stellnerová 5. Rozhodčí: Mojmír Valášek, Jaroslav Vychodil. Sedmimetrové hody: 4/1- 6/6. Vyloučení 4/3. Diváků 200.  

 

Jiří Hanus, trenér DHK Baník Most: „Byl to hodně divoký zápas. Musíme zlepšit obranu, nemůžeme dostávat 38 branek v zápase MOL ligy. Je to trochu i odraz Ligy mistrů, zatím si v obraně příliš nevěříme. Hráčky zápas odmakaly jak mohly, ale něco předěláváme, chceme hrát podle svého a samozřejmě bude to mít své bolístky a chvíli to bude trvat. Už začátkem ledna jsme avizovali, že chceme dělat změny a tohle je důsledek, který někdy musel přijít. Je škoda, že to přišlo doma, mrzí nás hlavně kvůli divákům. Musíme být trpěliví, pojedeme pořád v tom stejném a hráčky to doufám pochopí. Pro nás je cíl jasný a věřím, že trpělivostí k tomu dojdeme."

 

Jan Pavlovský, trenér Sokol Písek: „Samozřejmě jsme spokojení, dnes jsme to zvládli mimořádně, cítili jsme šanci. Věděli jsme, že soupeř má spoustu zraněných hráček a je oslabený, navíc mají strašně náročný program, proto jsme do Mostu jeli s tím, že tu chceme zkusit vyhrát a povedlo se. Nemyslím si, že je nějaký konkrétní recept na to, jak porazit Most, v prvním poločase jsme si nedokázali poradit se soupeřovou vysunutou obranou, ale o poločase jsme si řekli, jak chceme hrát, dali jsme pět gólů z pěti útoků a tím jsme soupeře donutili obranu zatáhnout. A v postupném útoku jsme dobří, přece jen Iveta Korešová je v této soutěži jen jedna.

 

  

Jan Pimper