Černí andělé jsou po výhře v Kynžvartu ve finále Českého poháru

Mostecké házenkářky uspěly v semifinálovém střetnutí Českého poháru v házené žen na hřišti Kynžvartu 31: 24 (15:10) a postupují do finále.

 

Černí andělé vstoupili do zápasu lépe a hned v úvodu si vytvořili těsné vedení, které musel Kynžvart dotahovat. Výrazněji odskočit se Baníku povedlo až těsně před koncem poločasu, do šaten šli s pětibrankovým náskokem. Kynžvartu se ale ve 46. minutě podařilo srovnat, ale Černí andělé se následně pěti brankami v řadě znovu dostali do vedení, které udrželi až do konce utkání a mohou slavit postup do pohárového finále.

 

Jsem rád, že jsme utkání zvládli, fungovala nám obrana, ze které jsme pak dávali rychlé góly v útoku. Dokázali jsme si vytvořit spoustu šancí, které jsme ale často neproměňovali a nechali vyniknout Sabrinu Novotnou v brance soupeře, stejně tak ale útoky Kynžvartu často končily u Dominiky Müllnerové. V brance se dařilo i Ellen Janssen, když soupeř vyrovnal, začali jsme víc hrát 7 na 6, začalo se nám dařit, dávali jsme branky, uklidnili se a zápas pak už dovedli do úspěšného konce,“ komentoval průběh utkání trenér Černých andělů Jiří Tancoš s tím, že mostecký tým si tak splnil jeden z aktuálních cílů, kterým byl postup do pohárového finále.

 

Už před zápasem nám bylo jasné, že to nebude snadný zápas. Bylo to náročné, bojovné utkání s dobrým koncem pro nás. V situaci, v jaké momentálně jsme, ať už z pohledu zranění nebo zápasové zátěže, před námi není žádný snadný zápas. I proto jsem rád, jak jsme zápas zvládli, žádná další zranění nepřibyla, takže se můžeme zase soustředit na další program, který nás v následujících dnech čeká,“ doplnil trenér.

 

Mostecké házenkářky totiž nečeká žádná velká pauza, ve čtvrtek budou mít opět lehký program s kondičním trenérem Ondřejem Václavkem, v pátek už se bude tým opět připravovat standardně, aby v sobotu mohl vyrazit na další interligový zápas do Plzně. Pohárové finále se uskuteční 15. března, hrát se bude jako 2finále, kdy o trofej budou bojovat jak muži, tak ženy. Černí andělé se  střetnou se svým tradičním rivalem, pražskou Slavií.

Jan Pimper