Černí andělé doma podlehli Dunajské Stredě

DHK Baník Most – HC DAC Dunajská Streda 29:38 (14:16)

Souboj druhého s třetím týmem v tabulce sliboval v Mostě atraktivní podívanou, což se potvrdilo, bohužel domácí hráčky nakonec nečekaně vysoko podlehly soupeřkám ze Slovenska. Přitom Černí andělé začali velmi dobře, po šesti minutách hry vedli čtyřbrankovým rozdílem 5:1. Pak ale přišel útlum a soupeřky nejen vyrovnaly, ale zvrátily vývoj utkání ve svůj prospěch a dostaly se pro změnu do čtyřbrankového vedení. Most ještě stihl zkorigovat poločasový výsledek na rozdíl dvou branek. Ani po změně stran se domácím nepodařilo dotáhnout. Ve 36. minutě se Černí andělé dostali na dostřel jediné branky, ale Dunajské Stredě se vždy podařilo znovu odskočit. Soupeř trestal každou technickou chybu domácích a jeho náskok narůstal až na konečný rozdíl devíti branek.

 

Nejlepší střelkyně: Stříšková 7/3, Mikulčík, Andrýsková a Cholevová 5 – Rajnohová 8, Juhos 6, Desortová a Elö 5. Rozhodčí: Jiří Králíček, Milan Letev. Sedmimetrové hody: 3/3 – 4/4. Vyloučení 6/4 navíc Kroftová ČK. Diváků 400.

 

Jiří Hanus, trenér DHK Baník Most: „Myslím, že výsledek moc neodpovídá předvedené hře. Bohužel jsme ale nadělali příliš mnoho technických chyb, v první půli jsme měli devítiminutový výpadek, kdy jsme prohráli 9:1. To jsou věci, které se nám nesmí stávat, proti takovým soupeřům. Dunajská Streda má aktuálně silnější lavičku, takže pro ně zápas byl i jednodušší, to jsou asi tři hlavní faktory, které rozhodly o dnešním výsledku.

 

Viktor Debre, trenér HC DAC Dunajská Streda: „Dnes jsme odehráli velmi dobrý zápas, dokázali jsme využívat chyby soupeře a okamžitě je trestat. Vždy se navíc v našem týmu našel někdo, kdo v kritických momentech dokázal do naší hry něco přidat. A to nakonec na vítězství stačilo.“     

Jan Pimper