Český pohár v házené žen patří opět Černým andělům

Černí andělé opět vybojovali Český pohár v házené žen. V dramatickém střetnutí porazili pražskou Slavii 25:24 (14:10) a po osmé mohli nad hlavu zvednout trofej pro vítěze.
 

Důležitý náskok si mostecký tým vybojoval už v první půli, v deváté minutě měl náskok tří branek a první poločas vyhrál rozdílem čtyř branek 14:10. Drama se ale odehrávalo až ve druhé třicetiminutovce. Slavia totiž ve 49. minutě srovnala, ovšem Černí andělé dokázali hned záhy znovu odskočit na tříbrankový rozdíl. Ještě v 54. minutě vedl Baník čtyřgólovým rozdílem, jenže Slavii se i díky dvěma proměněným sedmičkám podařilo 40 vteřin před koncem srovnat. Jenže poslední slovo měla 14 vteřin před závěrečným hvizdem Charlotte Cholevová, která rozhodla o osudu utkání a zajistila Mostu první důležitou trofej letošní sezony.

 

Děkujeme všem fanouškům, kteří nás přijeli podpořit na finálové utkání do Prahy i těm, kdo nám drželi palce u televizní obrazovky, stejně jako všem našim partnerům a sponzorům, kteří dlouhodobě podporují DHK Baník Most a mosteckou házenou. Vážíme si vaší podpory a děkujeme!

 

Foto: Hana Vrbková/ČSH

Jan Pimper