Starší i mladší dorostenky doma s Bohumínem naplno bodovaly

Mladší i starší dorostenky mosteckého Baníku měly v neděli 19. března na programu další kolo svých prvoligových soutěží. Na domácí palubovce přivítaly tým Bohumína a na své konto si připsaly výrazná vítězství.

 

DHK Baník Most – 1. SC Bohumín 98‘ 41:17 (19:10)

Prvním zápasem nedělního odpoledne bylo prvoligové střetnutí mladších dorostenek. V souboji s posledním týmem tabulky bylo už od prvních minut střetnutí jasné, kdo bude udávat rytmus utkání. První půle skončila ještě relativně vlídným rozdílem devíti branek ve prospěch domácích Černých andělů. Ve druhé třicetiminutovce dovolily mostecké hráčky soupeřkám skórovat už jen sedmkrát, zatímco za záda brankářek Bohumína propadlo dvaadvacet střel.


Určitě to nebyl tak kvalitní zápas, jako jsme odehráli v minulém týdnu proti Plzni, ale samozřejmě zápas nedělá jen jeden tým. Jelikož jsme hráli s posledním týmem tabulky, vyhráli jsme a hlavní úkol splnili, příležitost dostaly všechny hráčky z lavičky. Ovšem v příštím týdnu proti Zlínu musí být náš výkon o třídu lepší,“ komentoval výsledek po zápase trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš.


Sestava a branky mladších dorostenek DHK Baník Most: Eliška Havlíčková, Lucie Parthová 2, Gabriela Pešková 4, Adéla Masopustová 2, Sára Nedvědová 3, Pavlína Malantuková, Nela Brátová, Natálie Valoušková 5, Anna Chaloupková 3, Anna Marková 6, Tereza Buriánková 6, Tereza Pazderová 3, Nikola Šroubková 2, Karolína Koldová 1, Vendula Adamcová 2, Kristýna Balínová 2.

 

DHK Baník Most – 1. SC Bohumín 98‘ 43:17 (20:8)

Mostecké starší dorostenky měly proti Bohumínu trochu pomalejší start, takže se jejich soupeřky dokonce v páté minutě dostaly do jednobrankového vedení, což ale bylo v utkání naposledy. Pak už ale Černí andělé nedovolili překvapení a zbytek první půle ovládli a jednoznačně zvítězili dvanáctibrankovým rozdílem. Ve druhém poločase už se žádné překvapení nekonalo a starší dorostenky si dokráčely pro výrazné vítězství.


V tomto kole nás znovu čekal soupeř ze spodních příček tabulky, takže jsem hráčky upozorňoval, že i tentokrát to bude hlavně o nás. Musím říct, že oproti minulému týdnu jsem spokojenější. I v defenzivě nám to fungovalo lépe, v prvním poločase nás ještě trochu trápily technické chyby a neproměněné šance, ale ve druhé půli už si na to hráčky daly větší pozor, takže s druhou půlí už můžu být spokojený a výsledek dopadl podle mých představ,“ uvedl po utkání trenér starších dorostenek Pavel Farář.


Sestava a branky starších dorostenek DHK Baník Most: Markéta Růžková 1, Daniela Hamalová 1, Adéla Brabcová 5, Markéta Mrvišová 4, Valentina Schüllerová 7, Eliška Řádová 3, Adéla Protivová 5, Pavlína Malantuková, Natálie Valoušková 4, Anna Chaloupková 2, Tereza Pazderová, Anna Bechyňská 2, Sára Hojerová 5, Aneta Křepelová 4.

Jan Pimper