Mladší dorostenky zakončily sezonu stříbrnými medailemi

Skvělou sezonu za sebou mají také mladší dorostenky DHK Baník Most. Po pomalejším rozjezdu nakonec zakončily celoroční snahu ziskem stříbrných medailí v I. lize mladších dorostenek.   

 

Když jsme vloni začínali přípravu, přišlo nám do týmu čtrnáct hráček ročníku 2007 a zbytek tvořily hráčky ročníku 2006, takže jsme měli hodně mladé družstvo. Začátek sezony byl také proto trochu nejistý, nejdřív jsme se oťukávali, ale postupně se vše ustálilo a začalo fungovat. Na jednu stranu jsme měli výhodu širokého kádru, který tvořilo dvaadvacet hráček, na druhou stranu to ale znamenalo problém, jak využít úplně všechny. Měli jsme ale přihlášenou i nižší soutěž mladších dorostenek, takže i tam si některé hráčky mohly zahrát,“ uvedl trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš.  

 

Postupem času se výkony mladších dorostenek zlepšovaly, hráčky si zvykaly na koncept obranných i útočných herních prvků a vykrystalizoval tým, který začal sbírat vítězné body. „Asi nejlepší období, kdy jsme hráli nejlepší házenou, bylo podle mého názoru mezi únorem a dubnem. Tou dobou jsme se zúčastnili i turnaje v Lucembursku, který jsme vyhráli. Důležité je zmínit i to, že se čtyři hráčky dostaly do dorostenecké reprezentace. Výkonnostně jsem s hráčkami, které odcházejí do staršího dorostu, moc spokojený, protože to byly nositelky hry a úspěchu a vlastně i stříbrných medailí. Jsou mezi nimi podle mě zajímavé hráčky, které mají budoucnost i v ženském A týmu a je skvělé, že mezi nimi jsou i spojky, které je nejtěžší vychovat,“ doplnil trenér.  

 

Konečné stříbrné medaile se nakonec staly pro Černé anděly odměnou, se kterou už skoro nikdo nepočítal, o to příjemnější to bylo zakončení náročné sezony. „Upřímně řečeno jsme se stříbrem moc nepočítali, protože jsme měli slabší začátek sezony a přišli jsme o body, které jsme úplně ztratit nechtěli. Nakonec jsme tedy skončili s bilancí 4 prohry, 2 remízy a 14 výher, což v konečném součtu dávalo 30 bodů. Soutěž v mladším dorostu je hodně vyrovnaná, konkurence je poměrně veliká, a tak za jednoznačně první Slavií skončily s třiceti body hned tři týmy. Slavia ale měla ke konci sezony výkonnostní výkyvy, takže jsme čekali, jak dopadne její utkání v Plzni. Věděli jsme, že když skončí remízou, bude nám to stačit na druhé místo v minitabulce, kde jsme byli nejlepší. Přesně tak to nakonec dopadlo, takže nám trochu přálo i štěstí. Pro mne je ale důležitější vědomí, že tu máme šikovné hráčky a všechna děvčata, která letos postoupila do staršího dorostu, umí hrát házenou a budou pro tým přínosem,“ uzavřel Jiří Tancoš.       

 

Jan Pimper