Starší dorostenky vezou z Písku body, mladší dorostenky na jihu Čech neuspěly

Starší a mladší dorostenky DHK Baník Most o víkendu cestovaly na palubovku soupeře, tentokrát se postavily proti soupeřkám z Písku. A zatímco mostecké mladší dorostenky na domácí hráčky nestačily a prohrály 28:35 (12:21), starší dorostenky si z Písku odvezly vítězství 28:18 (14:10).

 

Jelikož jsme prakticky neměli možnost přípravných utkání, byla pro nás tato konfrontace hodně důležitá. Ukázala nám naše nedostatky jak v útočných, tak i v obranných činnostech,“ připomněl trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš. „Na trénincích se věnujeme hlavně individuálním útočným činnostem jednotlivce, střelbě a uvolnění ve hře jedna na jednu. Kromě toho také technice přihrávek a načasování náběhu. V těchto herních činnostech udělala děvčata viditelné pokroky,“ doplnil trenér s tím, že dokladem toho je velký počet vstřelených branek v situaci jedna na jednu a málo technických chyb. Obranným činnostem se tým věnoval o něco méně, ale především druhý poločas utkání podle trenéra ukázal, že obrana by neměla představovat takový problém, jako byl doposud útok. „V následujících trénincích se začneme více věnovat obraně jak v individuálních činnostech, tak v systémových variantách obran. I přes prohru jsem zatím  s přístupem děvčat spokojený na trénincích i v utkáních,“ uzavřel Jiří Tancoš.

 

Nejlepší střelkyně mosteckého týmu mladších dorostenek: Natálie Valoušková 9/2, Tereza Pazderová 7/4, Eliška Řádová 6.

 

Po souboji mladších dorostenek nastoupily na palubovku týmy staršího dorostu a Černým andělům se v tomto utkání dařilo, zvítězili v něm 28:18. „Na utkání jsme se těšili, protože jsme očekávali náročnějšího a kvalitnějšího soupeře, a to se beze zbytku potvrdilo. Zkvalitnili jsme obranu, spolehlivě zachytala Jana Kašparová a dařily se nám přechody do rychlých útoků, ze kterých jsme skórovali. Hráčky beze zbytku splnily úkoly, které jsme si pro toto utkání stanovili. Tentokrát jsem byl s naším výkonem spokojen, nechyběla mu patřičná bojovnost a celkově se jednalo o mnohem hezčí utkání, než bylo to předešlé,“ popsal trenér starších dorostenek Pavel Farář.

 

Kuriozitou nedělního střetnutí byla cesta do písecké sportovní haly, kterou hráčky absolvovaly pěšky, protože se jim těsně před cílem porouchal autobus. „Místo rozcvičky jsme si dali zhruba třičtvrtěhodinovou procházku, ale cestovali jsme s dostatečným předstihem a část rodičů, kteří na utkání jeli auty, nám pomohla s dopravou zavazadel. Docela nám tato procházka prospěla, možná bychom něco podobného mohli zkoušet častěji,“ doplnil s nadsázkou trenér.  

 

Nejlepší střelkyně utkání: Adéla Pazderová 8/1,  Valentina Schüllerová 5, Adéla Protivová, Ema Veselovská, Sofie Behenská a Aneta Křepelová 3.

Jan Pimper