Černí andělé se připravují na první finálový souboj na půdě DHC Plzeň

Vyvrcholení sezony se přiblížilo a Černí andělé o víkendu začnou souboj o další český titul. Jejich soupeřkami budou hráčky DHC Plzeň. Příprava na finále už v mostecké sportovní hale běží na plné obrátky.

 

My jsme až doposud příliš neřešili, s kým bychom se mohli střetnout ve finále, nejdůležitější bylo zvládnout utkání s Olomoucí. To se povedlo a nyní už se můžeme naplno soustředit na finálová střetnutí. Na Plzeň se těšíme, protože s Kynžvartem jsme se utkali dvakrát v sezoně a také ve finále Českého poháru, takže to bude zase trochu změna a myslím, že to může být zajímavé i pro diváky. Své kvality ale prokázaly všechny týmy, které se probojovaly do play off,“ uvedl trenér Černých andělů Adrian Struzik.

 

Černí andělé už se naplno začali připravovat na první finálový zápas, který se uskuteční v neděli 15. května v Plzni. „Už jsme společně s Ondrou Václavkem připravovali video, které budeme postupně rozebírat s hráčkami. Plzeň má kvalitní, i když velmi mladý tým. Veronika Galušková letos vládne ligovým střeleckým tabulkám, brankářka Karin Řezáčová svoje dovednosti prokazuje i v reprezentaci. Věcí, na které si budeme muset dávat pozor je celkem dost, ale věřím, že to zvládneme,“ doplnil trenér.

Příprava na finále probíhá opět ve „speciálním režimu.“ „Tréninky jsme upravili do kratších časových úseků, také silovou přípravu děláme trochu odlišně. Je to dáno i tím, že už se blíží konec sezony a na všech týmech se postupně projevuje určitá únava. Do finále ale jdeme s tím, že je potřeba se maximálně koncentrovat a vydat ze sebe to nejlepší,“ dodal Adrian Struzik.

K dispozici by mostecký trenér měl mít v neděli téměř kompletní kádr, jisté je, že do finálových bojů nezasáhne křídelnice Marcela Skácelová, která utrpěla zranění kolene v posledním semifinálovém střetnutí s Olomoucí.

 

Zápas DHC Plzeň proti DHK Baník Most se hraje v neděli 15. května od 15:00. Druhé finálové utkání se bude hrát o týden později na mostecké palubovce.

Jan Pimper