Černí andělé vyzvou v Lize mistryň v Chomutově maďarské FTC-Rail Cargo Hungaria

V sobotu 22. října čeká mostecké házenkářky v Lize mistryň další zajímavý soupeř. Tentokrát se na palubovce chomutovské RockNet arény střetnou s maďarským FTC-Rail Cargo Hungaria.

 

Mnozí fanoušci si maďarskou házenou spojují především s Györem, s nímž se Černí andělé měli možnost utkat během své první účasti v Lize mistryň (a také letos je účastníkem soutěže, jen v druhé skupině). Budapešťské FTC (Férencvárosz) je ale neméně atraktivní tým. Před dvěma lety se mu dokonce podařilo Györu sebrat mistrovský titul. V nejvyšší maďarské soutěži patří pravidelně k adeptům na nejvyšší umístění a bojují o titul, pravidelně je také účastníkem Ligy mistryň. V loňském ročníku je ale v play off překvapivě vyřadil lublaňský Krim (nad ním už v letošní sezoně Ligy mistryň FTC o dvě branky zvítězilo).

 

Maďarský celek se prezentuje rychlou, moderní házenou. Jeho specifikem je, že jádro týmu tvoří maďarské hráčky, i když se opírá i o několik velmi zkušených a kvalitních hráček ze zahraničí. Mezi týmy v Lize mistryň ale nejsou nijak obrovské rozdíly, jedná se o nejkvalitnější výběry svých zemí, takže i tento zápas bude velmi náročný,“ naznačil trenér Černých andělů Adrian Struzik.

 

Také v dresu FTC-Rail Cargo Hungaria nastupují hráčky, které mostečtí fanoušci znají. Dvojice německých hráček Emily Bölk a Alicia Stolle spolu v minulosti nastupovala za mosteckým fanouškům velmi dobře známý Thüringer. Přímou konfrontaci s Černými anděly na palubovce zažila i francouzská pivotka Beatrice Edwige, která hájily barvy Györu v době, kdy se spolu oba týmy střetly v Lize mistryň. Ze zahraničních opor maďarského týmu stojí za zmínku i srbská pivotka Dragana Cvijic nebo holandská křídelnice Antje Angela Malestein.

 

V sobotu se tak v Chomutově dá očekávat velmi zajímavá podívaná, navíc ohlášena je i účast 100 – 150 maďarských fanoušků, takže zápas by měl mít i patřičnou kulisu. Pokud si tedy chcete užít atmosféru Ligy mistryň, přijďte fandit Černým andělům. Utkání DHK Baník Most proti FTC-Rail Cargo Hungaria začíná v chomutovské RockNet aréně od 16:00 hodin.

Jan Pimper