Černí andělé vyrážejí na dlouhou cestu do Maďarska a na Slovensko

Delší dobu mimo domov stráví v následujících dnech mostecké házenkářky. V pátek ráno vyrážejí na cestu do Maďarska, kde je v sobotu 17. prosince čeká další zápas Ligy mistryň proti FTC Rail Cargo Hungaria. Tým Černých andělů se ale po utkání nevrací zpět do Mostu, ale zamíří na Slovensko, kde jej v úterý 20. prosince čeká v Michalovcích poslední interligové utkání podzimní části soutěže (a také letošního roku).

 

Tentokrát jsme měli během týdne poměrně dost času na přípravu, zaměřili jsme se hlavně na průpravná cvičení, a to jak v obraně, útoku i přechodové fázi. Nešlo o žádnou speciální přípravu na konkrétního soupeře, ke konkrétním kombinacím jsme se dostali prakticky až v závěru týdne. Většinu času jsme ale dělali průpravná cvičení a na to navazující záležitosti, které chceme, aby se navázaly na hru, kterou bychom měli předvádět. Chceme především zrychlit přechod, zvýšit agresivitu v obraně, zaměřili jsme se na postavení hráček v obraně a následně pak chceme ladit kombinace podle toho, jak si Jirka Tancoš nastaví vše potřebné v útoku,“ naznačil program uplynulých dní trenér Jiří Hanus.  

 

V pátek ráno vyrážejí Černí andělé do Maďarska, kde je večer čeká jen lehký trénink na protažení. V sobotu ráno absolvují videopřípravu, následně pak plnohodnotný trénink spojený s přípravou na večerní zápas Ligy mistryň.

A dá se vůbec odhadnout, jak bude sobotní střetnutí vypadat? Nebude se soupeř soustředit na Charlotte Cholevovou, které vyšel poslední zápas Ligy mistryň proti Kristiansandu na výbornou a do sítě obhájkyň trofeje nasázela čtrnáct branek?  „Nemyslím si, že by se tak kvalitní tým, jako je FTC, zaměřil na bránění jedné hráčky, ani by jim to neslušelo. Půjde o zápas Ligy mistryň, takže si myslím, že budou bránit stejně, jak jsou zvyklé a půjde o týmové pojetí hry,“ naznačil trenér.

 

V neděli se černí andělé přesouvají do Michalovců, kde budou mít regeneraci a v prvních dvou dnech nadcházejícího týdne je čeká dvoufázový trénink, jeden lehčí a jeden už zcela naplno spojený přípravou na úterní zápas.

Jan Pimper