Mladší i starší dorostenky doma zvítězily nad Plzní

Víkend v mostecké sportovní hale patřil dorosteneckým soutěžím, mladší i starší dorostenky nastoupily v neděli 12. března ve svých prvoligových soutěžích proti soupeřkám z DHC Plzeň. Oba mostecké týmy si v domácím prostředí na své konto připsaly dva body za výhru.

 

DHK Baník Most – DHC Plzeň 38:23 (20:11)

Prvoligové mladší dorostenky odehrály velmi vydařený zápas, v úvodu se ještě oba týmy přetahovaly o vedení, ale zhruba od třinácté minuty diktoval tempo utkání mostecký tým. Plzni se od sedmnácté minuty do konce první půle podařilo skórovat pouze třikrát, takže na konci poločasu vedl Baník už rozdílem devíti branek 20:11. Když pak hráčky Mostu mezi 44. a 53. minutou skórovaly osmkrát za sebou, o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto a mostecké mladší dorostenky si tak připsaly výraznou výhru 38:23.

 

Pro nás trenéry je hezký výkon týmu vždycky obrovská vzpruha, myslím, že dnes děvčata odehrála moc povedený zápas. V obraně nám to šlo pěkně, brankářka chytala výborně a padesát minut jsme v útoku hráli téměř bezchybně. Vítězství takovým rozdílem s tak kvalitním soupeřem jako je Plzeň jsme vůbec nečekali. Obrovská pochvala patří celému týmu, skvěle dnes zahráli opravdu všichni a myslím, že se jednalo o jeden z nejpovedenějších výkonů této sezony,“ komentoval výsledek trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš.  

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Eliška Havlíčková, Lucie Parthová 2, Gabriela Pešková 1, Adéla Masopustová 2, Justýna Janderová 4, Sára Nedvědová, Pavlína Malantuková, Nela Brátová 1, Natálie Valoušková 4, Anna Chaloupková 6/1, Anna Marková 3, Tereza Buriánková 4, Tereza Pazderová 6, Nikola Šroubková 2, Karolína Koldová, Vendula Adamcová 3.

 

DHK Baník Most – DHC Plzeň 37:25 (20:9)

Do zápasu starších dorostenek nastoupila Plzeň s jen mírně pozměněným týmem, než který odehrál předešlé utkání mladších dorostenek. Domácím vzdoroval jen prvních zhruba sedm minut, pak se Černým andělům podařilo odskočit a do konce první půle si dokázali vytvořit jedenáctibrankový náskok. Ve druhé půli domácí hráčky polevily a vyhráli pouze o jedinou branku. Náskok z první půle byl ale tak výrazný, že to na konečné vítězství 37:25 stačilo.

 

Věděli jsme, že nás čeká zápas z těch v uvozovkách lehčích, takže jsem hráčky nabádal především k tomu, aby se snažily udržet koncentraci. To se bohužel úplně nepovedlo, takže náš výkon nakonec příliš neodpovídal tomu, čeho jsme schopni. Ale vítězství se počítá a my jedeme dál,“ uvedl po zápase trenér starších dorostenek Pavel Farář.  

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Markéta Růžková, Daniela Hamalová 6, Adéla Brabcová 8/1, Markéta Mrvišová 2, Justýna Janderová, Valentina Schüllerová 7, Eliška Řádová 5, Adéla Protivová 2, Pavlína Malantuková, Natálie Valoušková 2, Anna Marková, Tereza Buriánková, Tereza Pazderová, Sára Hojerová 5, Aneta Křepelová.

Jan Pimper