Přípravu na play off zpestří Černým andělům dva přátelské zápasy se Zwickau

Zatímco část hráček se s reprezentačním výběrem snaží vybojovat postup na olympijské hry, v mostecké sportovní hale se zbytek týmu Černých andělů připravuje na nadcházející play off o český titul.

 

V prvním týdnu reprezentační pauzy byla příprava v trochu odlišném a odlehčenějším duchu, zčásti zaměřeném na kondiční přípravu. V tomto týdnu už se tréninky víc zaměřují na házenkářskou přípravu, navíc, aby hráčky nepřišly o zápasové vytížení, absolvují Černí andělé postupně dva přátelské zápasy proti soupeřkám z německého Zwickau. První z nich absolvoval mostecký tým na domácí palubovce v úterý 9. dubna, další následuje o týden později v Německu. „V tomto týdnu jsme začali víc přípravu s míčem, bohužel tréninková sestava je užší, ale jak už to během reprezentačních přestávek bývá, zapojujeme do tréninku i hráčky z prvoligového týmu a z dorostu. Věnovat se budeme přechodové fázi, první a druhé vlně, rozehrání po gólu a musíme zlepšit i agresivitu v obraně. Oba přátelské zápasy by nám v přípravě na play off měly pomoci,“ naznačil trenér mosteckých házenkářek Vladimír Šuma.

 

Play off začne pro Černé anděly o posledním dubnovém víkendu, v sobotu 27. dubna je čeká první utkání proti Písku na jihu Čech, o týden později se oba týmy střetnou na mostecké palubovce.

Jan Pimper