Všechny mostecké týmy o víkendu doma bodovaly

Po reprezentační přestávce se opět rozběhly házenkářské soutěže. Dorostenecké týmy i ženské prvoligové družstvo se představily v neděli 21. dubna na domácí palubovce. A všechny body tentokrát zůstaly v Mostě, žádný z týmů Baníku o víkendu nezaváhal.

 

DHK Baník Most B – DHK Pardubice 32:25 (14:11)

Jako první vyběhly na palubovku mostecké sportovní haly mostecké druholigové mladší dorostenky. Po slabším začátku prvního poločasu, když ještě ve 12. minutě prohrávaly o dvě branky (5:7), se jim ale podařilo ještě do konce úvodní třicetiminutovky skóre otočit a poločas vyhrát 14:11. Vstup do druhé půle měli Černí andělé o poznání lepší, i přes neproměněnou sedmičku hned v úvodu dokázaly sérií branek navýšit náskok na šest branek a do konce zápasu už si vedení nenechali vzít. Nakonec se tak mostecké hráčky radovaly z výhry 32:25.

Sestava a branky DHK Baník Most B: Vendula Gallikova 1, Zuzana Marková, Lucie Parthová 5/1, Kateřina Mayerová 2, Aneta Hrabánková 5/2, Hana Dolečková 4, Nikola Vozková 2, Nelly Trégrová, Anna Martinková, Julie Heidenreichová 3, Tereza Prokešová, Nikola Šroubková 8, Elena Richterová, Michaela Bartásková 2/1.

 

DHK Baník Most – Handball Club Zlín 43:35 (22:18)

Prvoligové dorostenecké týmy Černých andělů měly ve svých kategoriích na programu zápasy proti hráčkám ze Zlína. Nejprve proti sobě nastoupily starší dorostenky obou týmů. K vidění bylo velmi vyrovnané utkání, kde se především v prvním poločase žádnému z týmů nedařilo vytvořit si dostatečný náskok. Ještě ve 27. minutě srovnala skóre na 18:18 ze sedmičky hostující Tereza Filípková. Závěr první třicetiminutovky ale patřil domácímu týmu, který skóroval čtyřikrát v řadě a do druhé půle si nesl náskok o čtyři góly 22:18. Do druhého poločasu vstoupili Černí andělé lépe a hned v úvodu svůj náskok ještě navýšili a vedení už si vzít nenechali. Ve dvacáté minutě už byl rozdíl ve skóre dvouciferný, hráčkám Zlína se konečný výsledek ještě podařilo zkorigovat na konečných 43:35.

Z naší strany se po všech stránkách jednalo o velmi dobře zvládnutý zápas. Líbil se mi přístup hráček i důvěra v taktiku, kterou jsme pro toto utkání zvolili. Celkově se jednalo o velmi kvalitní, kolektivní výkon,“ komentovala výsledek trenérka mosteckých starších dorostenek Lucia Mikulčík.    

Sestava a branky DHK Baník Most: Julie Burešová, Eliška Havlíčková 1, Adéla Brabcová 3, Karolína Blínová, Karolína Mocková 2, Justýna Janderová 1, Sára Nedvědová 1, Michaela Vokušová 2, Eliška Řádová 5, Pavlína Malantuková, Anna Chaloupková 8/1, Anna Marková 6, Daniela Hamalová 4, Tereza Buriánková 3, Tereza Pazderová 7.

 

DHK Baník Most A – Handball Club Zlín 43:32 (22:17)

Proti soupeřkám ze Zlína nastoupily také prvoligové mladší dorostenky. Vstup do utkání měly mostecké hráčky lepší, hned od úvodních minut vedly, jenže jejich soupeřky stihly pětibrankové manko smazat a v 18. minutě první půle se dostaly dokonce do jednobrankového vedení. Mostecký tým ale zabral a  do konce první půle se dostal znovu do vedení. Po poločasovém hvizdu tak domácí Černí andělé opět vedli rozdílem pěti branek. Toto vedení si mostecký tým udržoval prakticky po celou druhou půli, o výrazné výhře domácích hráček se rozhodlo až v samotném závěru, když v posledních šesti minutách, skórovaly domácí hráčky šestkrát, zatímco soupeřky pouze jednou.

Sestava a branky DHK Baník Most A:  Kateřina Antlová, Adéla Míšanková 1, Eliška Havlíčková 6, Amálie Sedláková 3, Lucie Parthová, Gabriela Pešková 4, Aneta Hrabánková, Karolína Blínová, Adéla Masopustová 9, Nikola Vozková, Sára Nedvědová 9/3, Nikola Šroubková, Karolína Koldová 3, Adéla Ziková 3/3, Vendula Adamcová 4, Amálie Protivová 1.

 

DHK Baník Most B – Lions Hostivice 35:29 (18:16)

Házenkářský program v mostecké sportovní hale uzavřelo v neděli utkání ženského prvoligového týmu Černých andělů proti házenkářkám Lions Hostivice. Úvod zápasu patřil domácímu týmu, který se během prvních jedenácti minut zvládl prosadit jedenáctkrát, zatímco soupeřky skórovaly jen čtyřikrát. Sedmibrankový náskok, ale mostecké hráčky neudržely a minutu před koncem se soupeřky dotáhly na rozdíl jediné branky, ještě před poločasovým hvizdem ale Barbora Kroftová vystřelila domácím dvoubrankový náskok do druhé části hry. Do ní vstoupili Černí andělé velmi dobře, hned v úvodu si pěti úspěšnými zásahy v řadě zajistily výraznější vedení, které už do konce zápasu nepustily. Nakonec se tak mostecký tým mohl radovat z vítězství 35:29.

Sestava a branky DHK Baník Most B: Markéta Růžková, Markéta Mrvišová 2, Karin Řezáčová, Kamila Skácelová 2, Ema Veselovská 3/1, Petra Hanzelková, Michaela Vokušová 1, Valentina Schüllerová 6, Adéla Protivová 4, Tereza Eksteinová 4, Julie Burešová, Anna Chaloupková 1, Sofie Behenská 6, Barbora Kroftová 2, Veronika Mikulášková 4.

Jan Pimper