Černí andělé zahájí semifinálové boje v sobotu v Písku

Už jen dny zbývají do začátku semifinálových bojů o titul českého mistra. Černí andělé se už naplno připravují na první měření sil se soupeřkami v Písku.

 

Čekají nás dvě náročná utkání proti soupeři, který má kvalitativně i zkušenostmi nabitý tým. Navíc v této sezoně nemáme s Pískem dobrou bilanci, v prvním vzájemném utkání v Písku jsme ztroskotali na koncovce, v domácím zápase, ve kterém jsme nakonec ztratili bod, jsme sice celé utkání vedli, ale vyprodukovali jsme 21 technických chyb. To už bychom opakovat nechtěli,“ připomněl trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

Poslední týden už je mostecký tým kompletní, po reprezentační pauze už jsou zpět i všechny hráčky, které si plnily povinnosti v národních týmech. Poprvé se v kompletní sestavě Černí andělé sešli před koncem minulého týdne. „Snažili jsme se využít čas, když byly hráčky pryč s reprezentací, odehráli jsme dvě přípravná utkání se Zwickau, která nám pomohla, hráčky podaly velmi dobré výkony, ale bohužel jsme nebyli v kompletní sestavě. Teď máme zhruba šest tréninků, abychom se připravili na vrchol sezony. Věnujeme se přechodům, ale i taktice a chystáme se na konkrétního soupeře. Bude to především psychicky náročné, musíme zapomenout na všechny vedlejší věci a plně se koncentrovat na svůj výkon, herní projev na hřišti a hrát jako tým,“ naznačil trenér.

 

Recept na soupeře je přitom celkem jednoduchý. „Chceme naší rychlou agresivní hrou a kompaktní obranou odehrát co nejlepší utkání, abychom z Písku odjížděli s dobrým výsledkem a na domácí palubovce pak všechno mohli dotáhnout do úspěšného konce,“ dodal Vladimír Šuma.

 

První semifinálové střetnutí mezi DHK Baník Most a Sokolem Písek se hraje v sobotu 27. dubna od 15:00 hodin v Písku, druhé semifinále se hraje v sobotu 4. května v mostecké sportovní hale od 18:00 hodin. Vstupenky na domácí utkání už jsou v předprodeji - https://1url.cz/@vstupenkyDHK

Černé anděly bude doprávázet celou cestou play-off slogan: SPOLU ZA 10. TITULEM 

 

 

Jan Pimper